19-годишната Анита вече е в Турция, където се очаква да ѝ бъде направена

...
</TD
>19-годишната Анита вече е в Турция, където се очаква да ѝ бъде направена
Коментари Харесай

Приятелят на Ани: Изпитва дискомфорт, но не могат да ѝ дадат болкоуспокояващи

19-годишната Анита вече е в Турция, където се чака да ѝ бъде направена чернодробна трансплантация. Какво е положението ѝ сега?

Приятелите и сътрудниците на момичето описват, че сега се вършат редица проучвания - както на Анита, по този начин и на татко ѝ, с цел да се ревизира дали той може да стане неин донор. Те съумяха да се провеждат за часове и да съберат непостижимата за фамилията сума от 200 000 лева

" Тя изпитва лек дискомфорт, тъй като събира течности и газове в коремната област. Те притискат белите ѝ дробове и диша тежко. Не могат да ѝ дадат болкоуспокояващи, тъй като това ще се отрази на черния ѝ дроб “, описа пред bTV Иван Димитров, другар на Анита.

Той добави, че майката на Анита също пътува към Турция. Очаква се през днешния ден да стане ясно дали бащата на момичето може да стане неин донор на черен дроб.

" Всъщност късно нощес разбрахме, че майка ѝ към този момент е пристигнала там и се е настанила в хотела “, посочи Ренета Петкова, колежка на Анита. Както тя, по този начин и останалите ѝ сътрудници, разказват 19-годишната студентка като доста слънчево, положително и работливо. Споделят също по този начин, че се грижи сама за 6-годишното си братче и за баба си, с която живее.

Продължават самодейностите за събиране на средства – чака се благотворителен футболен мач. Събраните пари, в случай че се окажат повече, ще бъдат ориентирани към други нуждаещи се.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР